Ensesindeki Nefes



Dinleyerek okuyun.

---

İki çift çıplak ayak. Birbirine değen ayak bilekleri. Hava aydınlık. Bembeyaz bir perde inmiş sanki odaya. Sırtında bir sıcaklık. Belinde kilitlenmiş eller. Gözleri kapalı. Sadece kaybolup gitmek istiyor bu anda. Nefesleri sakin. Tatlı bir sıcaklık ensesinde. Gözlerini açmaya korkuyor. Ya bozulursa büyüsü?

Omzunda bir karıncalanma hissediyor.Hafif bir dokunuş. Etin ete değdiği an. İki dudak parçası kapanıyor boyun çukurunda. Ensesindeki nefes mutlu. Belindeki eller daha da sıkılaşıyor. ''Bir'' olmak istiyorlar sanki. İki ayrı dudak kıvrımında bir yükseliş. Ensesindeki nefes heyecanlı. Çenesi tam oturuyor boynuna. Yapboz parçası gibi. Hafif bir gıdıklanma hissediyor. Minik bir gülücük çıkıveriyor ağzından. Belindeki elleri kavrıyor. Öyle sıcacıklar ki...

Ensesindeki nefes saçlarına çıkıyor. Saç kokusu. Sevdiğin kişinin o muhteşem kokusu. Kafasını yana çeviriyor. Çenesinde bir kelebek. Kanat çırpışlarını kalbinde hissediyor. Uçtuğunda kelebek, yanağında bir başkası. Öyle içten ki, aklına bile sığdıramıyor. Ensesindeki nefes, bir tutam tutku oluveriyor. Şakağında açan bir çiçek. Hep orada kalsa keşke. Mutluluktan şakakları sızlıyor. Bu nasıl bir his böyle?

Ensesindeki nefes yüzüne vuruyor artık. Tam iki çift parıltı. Dört tane yıldız yerleşmiş gözlerine. Biri olmazsa, diğerleri hiç yok. Kirpikleri değiyor birbirine. Yumuşak. Kıkırdamaya başlıyor birden. Zamanın mutlu bir esiri sadece. İliklerine kadar mutlu o anda. Ensesindeki nefesi içine çekiyor. Gözleri yaşla doluyor birden. Fazla geliyor duygular. Nasıl böyle muhteşem ki?

Hava ciddileşiyor. Birkaç tutam alev var odada. Ensesine, boynuna, çenesine, yanağına ve şakağına serpiştirilmiş ateş parçacıkları. Dayanamayıp gözlerini yumuyor yeniden. Tenler buluşuyor. İki parça et kavrayıveriyor hislerini. Dudakları aynı anda bir sürü hissi yaşıyor. Tüm vücudu titriyor. Ensesindeki nefes kesiliyor. O nefes içinde artık. Boğazından bir yudum kıvılcım geçiyor. O şirin kelebek tekrar konuyor çenesine. Ensesindeki nefes gülümsüyor. Bakışları tonlara söz söylüyor. Sese ihtiyaçları yok.

İki beden uzanıyor yerde. Yastık bir kişi için bile küçük. İki nefesi sığdırıyorlar o yere. Ensesindeki nefes hayaller kuruyor. Küçücük bir ana yüzlerce şey sığdıracak hayaller. Sevmek, sevmek ve sevmek istiyor. Ancak kaşları endişeyle kıvrılıyor. ''Neden mutlu gözükmüyorsun?'' diyor yüzü. Cevap veremiyor ensesindeki nefese. Gözlerini kapatıp, kelebeğin tekrar gelmesini bekliyor. Pes ediyor en sonunda. Açtığında gözlerini, aynı soruyu tekrarlayan bir yüz karşısında. ''Ben bunları hak etmiyorum.'' diyebiliyor sadece. Kırık bir fısıltı halinde çıkıyor sesi. Gözlerine parıltılar doluşuyor. Düşmesine izin vermeden yakalıyor onu ensesindeki nefes. Gülüyor yine. Onu ciddiye almıyor bile. 

Nefes, kelebek oluveriyor. Koluna, alnına, burnuna konuyor bu sefer. Endişeleri kalkıyor. Bu defa nefes o olmak istiyor. Ensesindeki nefesin boynuna gömüyor yüzünü. Güven duygusu başını döndürüyor. Burası ev gibi. Ensesindeki nefes huzurlu. Onunla her şeye hazır şu anda. Yumuyor gözlerini. Boynunda ılık bir rüzgar. Uyumak istiyor öyle. Rüya görmek. Bu dakikaları tekrar tekrar yaşamak. Çıldıracak gibi hissediyor. Alt dudağını ısırıp gülümsüyor bir kez daha. Boynundaki ılık rüzgar yavaşlamış. Ensesindeki nefes uyuyacak şimdi...

---

Bunlar yaşadığım duygular değil. Sadece kafamda birden canlanıverdi bu yazdıklarım. Paylaşmak istedim. :)


Share:

9 comments

  1. İnsanda aniden beliriyor gerçekten bazen böyle duygular .Bunu kaçırmamış,sımsıkı tutmuş olman ne büyük şans .. :)

    ReplyDelete
  2. İlhamsızlıktan öldüğüm bir anda belirdi kafamda, rahatladım. :)Okuduğun için teşekkürler. :)

    ReplyDelete
  3. Güven duygusu baş döndürüyor...
    Hiç fena değil. ^^

    ReplyDelete
  4. "Dinleyerek okuyun" kısmındaki şarkının güzelliği..Bu gecenin şarkısı oldu benim için :)) Yazıyla da o kadar güzel uymuşki..Öncelikle yaşadığın duygular olmamasına rağmen bu kadar gerçekçi duygularla yazabildiğin için tebrik ediyorum seni çingu.Hep böyle gelsin ilham ve paylaşmaktan da çekinme.Kalemine sağlık ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yiruma dinlerken kaybolup gidiyorum zaten. :) Yorumun için çok çok teşekkürler. Aklımda canlanınca çok hoşuma gittiğinden yazdım ve gerçekçi bulduysan ne mutlu bana!

      Delete
    2. Yiruma'yı daha sık dinlemeliyim o halde :) Ne demek ^^ Oldukça gerçekçiydi :)

      Delete
  5. Eline sağlık, müzikle iyi bir uyum yakalamış yazı. :)

    ReplyDelete